Regionteatern &

Regionteatern & är vår nya samtalsserie om scenkonst, samhällsfrågor och världen idag. Vi bjuder in föreläsare, författare, debattörer, konstnärer och forskare som inspirerar, samtalar och skapar en kreativ och förhoppningsvis livlig dialog om hur det är att vara människa i en föränderlig värld.
Vi bjuder in till samtal där vi ger plats åt de frågor som inte nödvändigtvis behöver svar och konkreta lösningar. Snarare vill vi uppmuntra till tankar och samtal som
finns där mitt mellan livet, arbetet, konsten och politiken.

Regionteatern & är ett samarbete med Linnéuniversitet där teaterns nye konstnärlige ledare Eli Frankel möter forskare och yrkesgrupper som vi inte i första hand alltid förknippar med teatern eller kulturen för att se hur dessa möten kan bredda kunskap och förståelse för varandras erfarenheter och samverkan i regionen. Tillsammans med vår publik försöker vi förstå den värld vi lever i. Vi vill synliggöra likheter/skillnader och diskutera hur vi samverkar för en hållbar framtid och en region där människor kan vara kreativa och leva i.

25/10 Regionteatern & Demokratin (Växjö)
Vi sätter tänderna i begreppet demokrati med att blicka både bakåt och framåt i historien. Vad betyder ordet demokrati för oss idag?
2/11 Regionteatern & Litteraturen (Karlshamn)
Vi samtalar om språkets kraft och betydelse inom scenkonsten. Vilken relation har teatern till litteraturen idag och hur har den förändrats genom åren?
8/11 Regionteatern & Kritiken (Växjö)
Vilken relation har kulturen och journalistiken idag? Vad innebär det för scenkonsten att fler och fler kulturredaktioner genomför stora nedskärningar på bevakning ute i landet?
16/11 Regionteatern & Blekingeborna (Karlshamn)
Vi bjuder in representanter från olika delar av länet, kulturföreningar, scenkonstnärer och aktiva kulturarbetare i Blekinge till en kväll med fokus på hur vi samverkar och vilka utmaningar vi står inför.

Biljetter och information

Onsdag 25 oktober, 2023, |
Regionteatern, Växjö
95 SEK
Torsdag 2 november, 2023, |
Regionteatern, Karlshamn
95 SEK
Onsdag 8 november, 2023, |
Regionteatern, Växjö
95 SEK
Torsdag 16 november, 2023, |
Regionteatern, Karlshamn
95 SEK

Du kanske också gillar

Scenlabbet

Nästa tillfälle: 14 oktober, 2023, Lokstallarna , Karlshamn

Bästa starten på helgen! Under några lördagar i höst låter vi dig och ditt barn, från fyra år, få vara ...

Du kanske också gillar

Gaga Workshop

GAGA PEOPLE 7 oktober, 2023, Norrtullskolan, Växjö

Gaga people är för alla, ingen tidigare erfarenhet av dans eller rörelse behövs. Från 13 år. Gaga dancers är för ...

Du kanske också gillar

Familjedag Växjö

Kurt Quo Vadis 3 november, 2023, Regionteatern, Växjö

Välkommen till Regionteaterns Familjedag – En dag där hela familjen kan dyka ner i teaterns magiska värld! Hösten är i ...

Du kanske också gillar

Flamenco Workshop

Nästa tillfälle: 6 oktober, 2023, Norrtullskolan, Växjö

Vi bjuder in dig till vår flamenco-workshop på 90 min, en introduktion till denna traditionella spanska dans. Flamenco är inte ...