BRÅDJUPA

BRÅDJUPA, Blekinge Dansfestival.

31 augusti – 4 september, Lokstallarna, Karlshamn.

Andra upplagan av BRÅDJUPA, Blekinge dansfestival närmar sig med stormsteg! Under några dagar samlas vi i Lokstallarna för att ta del av danskonsten. BRÅDJUPA kännetecknas av en intim miljö, engagerande samtal, kallt havsvatten, närhet mellan konstnärer och publik, och av en varm och välkomnande atmosfär. 

Förhoppningen med BRÅDJUPA är att skapa ett brett program och att hylla dansfältet, dess människor, konstnärliga processer och verk. BRÅDJUPA är en samlingspunkt för dansbranschen i södra Sverige såväl som för allmänheten i Karlshamn och Blekinge och dansfältet i stort. Programmet innehåller ett fyrtiotal programpunkter. Det blir dansklasser, morgonbad, workshops, artist talks, filmvisningar, föreställningar, residensvisningar och late night meets. Presenterade i programmet är bland andra Cullberg/Alma Söderberg, Konstgruppen Ful/Rani Nair, Rachel Tess, Benoît Lachambre, Frédéric Gies, Mari Carrasco, Malin Elgán, Tove Sahlin, Ellen Söderhult, Maria Naidu, Marcus Baldemar och Gunilla Heilborn.

Teamet bakom BRÅDJUPA ser fram emot att välkomna er till Lokstallarna. Vi vill att BRÅDJUPA ska vara en festival där dörren står öppen och vi får kika in och se tanke och kropp i arbete. En festival där vi får kliva in i ett rum i rörelse. Låt oss samlas igen för att njuta av danskonsten!

BRÅDJUPA presenteras av Dans i Blekinge och Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Läs mer om Brådjupa, Blekinge Dansfestival och boka dina biljetter på https://www.bradjupa.se/

Syftet med BRÅDJUPA är att fortsätta att etablera Blekinge som en attraktiv region för danskonstnärer och dansintresserad publik. Att främja den professionella danskonsten i länet, och på sikt bli en internationell hub, en mötesplats och en plattform för samtida dans.