Regionteatern. Dansgrupp mitt i rörelsen.

Teater

Teater som berör

Teaterhösten är präglad av nya grepp och experimentlusta. Vi har arbetat för att skapa en mötesplats som inte bara handlar om att vi möter varandra utan också om att möta nya sidor av oss själva.  

Att välja och välja bort

Att lägga en repertoar för en säsong är som ett utmanande 3D-pussel med många aspekter att ta hänsyn till. Det handlar först och främst om att hitta balansen mellan att möta publik och samtidigt utmana möjligheten för vad scenkonst kan och kanske bör göra. På Regionteatern arbetar vi för att se, reflektera och undersöka vår samtid. Samtidigt vill vi lyfta fram de existentiella och tidlösa frågorna som präglar våra liv, idag och genom historien. Och hela tiden är människan i fokus, både som mottagare och som scenkonstnär. Vilka konstellationer fungerar bäst? Och vilka förutsättningar krävs för att resultatet ska bli så bra som möjligt? Det är delikat och också den roligaste delen av att fastlägga en säsong. Och känslan när alla bitar hittat sin plats är alldeles magisk.

Våra fantastiska konstnärer

Vi är så stolta över hur många internationellt erkända regissörer, koreografer, dramaturger, scenografer, skådespelare och dansare som arbetar för oss den här säsongen. Några är gamla i gemet, andra är unga och nya. Gemensamt för dem alla är att de är modiga, nyfikna och att de utmanar scenkonsten. Tillsammans skapar de otroligt spännande scenkonstverk här hos oss på Regionteatern. Under hösten kommer vi att presentera våra konstnärer närmare. Håll utkik!

Regionteatern. VD-Therese Willstedt håller i ett vykort med Regionteatern grafiska-design.

Sveriges första fasta medborgarscen

Medborgarscenen är allas scen. Den är vår – din, min, grannens, och alla vi inte känner. Det är här vi möts, vi som kanske inte möts på gatan, eller på jobbet. Det är också här vi möter berättelser som får oss att öppna våra ögon. Medborgarscenen är inte en vanlig scen, den är en sorts dokumentärscen – ett forum för berättelser som rör oss alla.

Till medborgarscen

Regionteatern. Bild på Jonas C Wahlström från Regionteaterns Ensemble.

Teaterevenemang