Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Digital Scen

Här finns både gamla och nya föreställningar för er att titta på, helt kostnadsfritt. Sidan kommer att fyllas på med innehåll efter hand, håll utkik!

Sufflören

Med gränslös humor, i rasande tempo och oväntade vändningar får vi möta Sufflören som hittat sin perfekta plats i världen. Som trivs med att behövas som mest när han märks som minst. Som med stor yrkesstolthet utför sin uppgift med precision och om-sorg, allt från det specialinköpta prasselfria manuspapperet till de diskreta kläderna.

Se filmen här

Monument Växjö

Välkommen till Centrum för Monumentforskning.

I denna kortfilm följer vi två guider på ett fiktivt forskningscentrum, som på ett oväntat sätt låter oss se på monument i vår värld och vår egen stad. Det är klurigt, knasigt och tankeväckande. Det är utflippad och finurlig folkbildning paketerad i Gunilla Heilborns karakteristiska stil.

Se filmen här

Monument Växjö - intervjuer

Innan du ser kortfilmen Monument Växjö se gärna intervjuerna med hela teamet om Monument Växjö processen.

Se intervjuerna här

Älskade Araby - Hela föreställningen

Älskade Araby är en livedokumentär om en del av vår stad, framförd och berättad av Arabyborna själva. I Älskade Araby berättar vi om människorna och livet som pågår i stadsdelen, bortom rubriker och katastroflarm. Ni får bland annat möta Iman, Ellie och Maria och höra deras berättelser.

Se filmen här

Lust

I hundratals år har kvinnans lust och sexualitet tillhört någon annan än henne själv. Hur gick det till? När blev den någon annans? Och inte minst – vems är den nu? Genom samtal och intervjuer med kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund har vi utforskat vad kvinnlig lust är idag. Åldersgrupp: 15 år och uppåt.

Se filmen här

Performance Lecture - om online communities

En fusion mellan en föreställning och en föreläsning. Emma Ricknell, doktorand i statsvetenskap, föreläser om online communities med fokus på identitetsskapande, anonymitet och hur vi interagerar med varandra på nätet utifrån olika teknologiska förutsättningar

Se filmen här

Performance Lecture - om parasiter

En fusion mellan en föreställning och en föreläsning. Forskare och marinbiolog Andreas Svensson föreläser om osannolika historier om parasiter som manipulerar sitt värddjur, allt för att parasiterna själva ska kunna leva vidare.

Se filmen här

Scenkonst som
rör oss alla!

Vi skapar scenkonst som är aktuell och modig. Genom vår kulturella och samhällsengagerande verksamhet bjuder vi in barn, unga och vuxna att delta och själva bidra till vad vi gör.

Vår scenkonst

Scenkonst för barn och unga

Vi är så stolta över vårt program för barn och unga. Gå till kalendern och kolla in alla spännande evenemang för unga.

För barn & unga