Höstens soppteater


Då våra tidigare soppteaterföreställningar varit så populära fortsätter vi även under hösten med detta fantastiska koncept.

Under hösten-24 bjuder Regionteatern Blekinge Kronoberg på fem gästspel.

Du kan välja mellan lunch 11.30-13.00 (insläpp från 11.15) eller after work 17.30-19.00 (insläpp från 17.15)

En värmande soppa, bröd, kaffe och chokladbit ingår i biljetten.

Då vår leverantör av sopporna behöver veta vad som ska levereras till föreställningarna stänger biljettförsäljningen 26 timmar innan föreställningsstart.


ANIARA AV HARRY MARTINSSON

Med Albin Oké

Onsdag 23 oktober kl. 17:30
Torsdag 24 oktober kl. 11:30

När Goldondern Aniara i Helge Skoogs dramatisering glider in på sitt 31:a år kliver han av uppdraget som publikens rymdskepps-ciceron och lämnar över uppdraget till Albin Oké, som därmed blir Helges arvtagare på dubbla plan. Nu är det Albin som står på scenen i en ny version av Aniara med Helge som regissör.


SELMAS SAMLADE VREDE

Med Görel Crona

Onsdag 30 oktober kl. 17:30
Torsdag 31 oktober kl. 11:30

Det blir stor teater i det lilla formatet när Görel Crona gestaltar en annorlunda Selma Lagerlöf än den sagotant vi är vana vid. Vi får följa författarens väg från ung flicka till åldrad nationalikon och möta barnet, tonåringen, studenten och den vuxna kvinnan som är beredd att göra avkall på ALLT för att få skriva. Vi får också uppleva Selmas passioner och hennes enträgna kamp för kvinnors rättigheter och för ett jämställt samhälle. Följ Selmas kamp för rätten att studera, möt hennes kärlekar, sorger och hennes enträgna arbete med författarskapet som trots rådande mansdominans tog henne till den absoluta toppen.

Foto: Ines Sebalj


JAG VILLE DANSA MED LYCKAN

Med Anna Bromee

Onsdag 6 november kl. 17:30
Torsdag 7 november kl. 11:30

En unik föreställning om Edith Piafs liv och sånger – på svenska

Här klingar älskade Piaf-klassiker som Non, je ne regrette rienMilord och La vie en rose – och helt unika Piaf-sånger som aldrig tidigare sjungits på svenska. Tre av dem har Anna fått personligen av kompositören Jean-Pierre Moulin, som skrev sångerna tillsammans med Piaf i hennes hem i Paris under 1950-talet. Han bjöd in Anna till Paris när han hört henne sjunga Piaf på en äldre skiva.
– Tiden stod stilla när jag fick sitta bredvid honom på pianopallen och sjunga, precis som Edith Piaf hade gjort 53 år före mig, berättar Anna.

Publiken får även höra en sällsynt pärla. För första gången på svenska – den enda sång som Jacques Brel skrev för Edith Piaf, kort innan hon gick bort 1963.


ÄNTLIGEN PÅ VÄG! – EN HYLLNING TILL BRÖDERNA GÄRDESTAD

Med Sofia & Sofia

Onsdag 13 november kl. 17:30
Torsdag 14 november kl. 11:30

Oväntat och väntat – känt och okänt med Ted och Kenneth Gärdestads musik och texter.

I detta konsertprogram varvas Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska sånger med anekdoter från deras gemensamma liv och skapande. Vi bjuder på både oväntat och väntat – känt och okänt ur deras unika låtskatt och vi visar på den oerhörda bredd i genre dessa två bröder hade förmågan att producera genom åren. Stundtals lyfter vi ut texten och bara lyssnar till orden.


VI ÄLSKAR DANSBANDZ

Med Anna Bromee

Onsdag 20 november kl. 17:30
Torsdag 21 november kl. 11:30

Svängig och rolig feel good-föreställning

Får vi lov? Att presentera nya feelgood-föreställningen VI ÄLSKAR DANSBANDZ!
En varm, rolig musikalisk hyllning till svenska dansband. Skön nostalgi möter nutid i det bästa från 50-talet till nu. Ett glädjepiller för ung som gammal.

Du är min manInget stoppar oss nuNu är det lördag igen & Sofia dansar gogo med flera älskade dansbandsklassiker och okända pärlor!

Skådespelerskan Anna Bromee sjöng i dansband hemma i Sörmland på 1990- talet. I Vi älskar dansbandz bjuder hon med värme på kul anekdoter, kuriosa och en humoristisk djupdykning i dansbands-historien.

Allt går som en dans på rosor när Vi älskar dansbandz bjuder upp till en helkväll. Hits:en! Glädjen! Idolerna! Historierna! Kostymerna! Plus en och annan glad överraskning.

Foto: Gustav Gräll