Kategorier: Dans, I huset

Give it some time

Osannolik duo i vänlig och filosofisk föreställning

Osannolik duo i vänlig och filosofisk föreställning om det som är vackert, roligt och för-underligt med livet. Föreställningen Give it some time är en omslutande famn. En plats där du som publik blir omhändertagen och underhållen (”för den som kan underhålla har en plikt att göra det!”), helt utan ironiska intentioner. Den pendlar mellan melankoli och humor, är både fragmentarisk och irrationell – men hela tiden med kärlek. Det blir synkroniserad dans, det blir sång (kanske ”The Rose”), det blir nostalgi och lågmäld, torr komik. Här finns ingen konflikt, ingen handling i vanlig bemärkelse, inget passio-nerat brinn, bara ett stillsamt pågående.

Tid är ett centralt tema. Hur kan vi egentligen förstå det omöjliga begreppet tid? För att inte tala om åldrande? Hur kan vi sakta ner? Borde vi? Dessutom: om detta liv är allt vi har, vad ska vi då göra med det?
Duon består av en 50 plus svensk dam i snäll page, Gunilla Heilborn, och en betydligt yngre, belgisk, skolad dansare, Pieter Ampe. När de skapat föreställningen har de bland annat dansat tillsammans på ikoniska technoklubben Berghein i Berlin (han i rosa spetsbody), läst filosofi, tittat på gamla målningar och provat lösskägg. För varför inte?!

Föreställningen skapades under den turbulenta våren 2020 och titeln, som sattes långt tidigare, är i den kontexten oavsiktligt men skrämmande profetisk. Välkommen till konstnärlig och mångtydig föreställning om livets stora frågor och de små som utmanar dina föreställningar om vad dans, teater och scenkonst kan vara.

Torsdag 5 november, 2020, 19:00

Plats:Lokstallarna, Karlshamn
Tid & Speltid:Start, 19:00,
Mat & dryck:Serveras ej
Pris:50-195 KR
Köp biljett

Praktisk Information

I Växjö är Scenkonstbaren är öppen en timme före servering, under paus och eftersnack.

Har du några frågor eller vill förbeställa mat till ditt nästa besök hos oss? Beställ på nätet: Nortic.se, ring 0470-70 05 13 eller maila oss!

Matbeställningar måste göras senast dagen före evenemanget kl 14.00!

Spelschema & turnéplan

5 november, 2020

Tid: 19:00

Plats: Lokstallarna,Karlshamn

Köp biljett

26 november, 2020

Tid: 19:00

Plats: Regionteatern,Växjö

Köp biljett

Medverkande

Gunilla Heilborn

example image

Pieter Ampe

Av & med

Gunilla Heilborn & Pieter Ampe

Kostym

Katarina Wiklund

Sångcoach

Jakob Ampe

Ljusdesign

Johan Sundén

Du kanske också gillar