Pride på Regionteatern


Musikalsoppa, dansfest med Baba Karam, Quiz och Glamourös Karaoke intar scenen hos Regionteatern under Växjö Pridevecka


En alternativ musikalsoppa
8/5 17:30 After Work
9/5 11:30 Lunch

Pridekväll 10/5 – Fri Entré hela kvällen!
17:45 Dörrarna öppnas
18:15 Queer Quiz
20:00-21:00 Baba Karam
21:30-22:30 Queer Karaoke
23:00 Dörrarna stängs


EN ALTERNATIV MUSIKALSOPPA

Med Petter Snive

Onsdag 8 maj kl. 17:30
Torsdag 9 maj kl. 11:30

Scenkonstbaren, Ringsberg

Efter mer än ett decennium på den svenska musikal- och teaterscenen bjuder den småländska skådespelaren och musikalartisten Petter Snive in till en alldeles egen musikalkabaré. Med musik från våra mest älskade musikaler mixat med en och annan poplåt ställer Le Pète till med en avskalad, men absolut inte sparsmakad, show. Paljetter, kinky boots och färgsprakande glamour möter det enkla torparlivet i Duvemåla.

Petter Snive har imponerat i produktioner som Chess på Göteborgsoperan, Les Miserables på Spira, Kristina från Duvemåla och American Idiot på Cirkus samt Kulla-Gulla på Kulturhuset Stadsteatern. Hösten 2023 spelade han i succémusikalen Next to normal på Teater Västernorrland, där han också gjort roller i Min vän fascisten och Sverigepremiären av Fucking Åmål. Sedan 2022 turnerar Petter även med den gripande HBTQ-monologen Komma Ut för skolungdomar.

Genom värme, innerlighet och humor får du avnjuta musikalpärlor på ett helt nytt och alternativt sätt. Tillsammans med den hyllade konsertpianisten Eric Skarby blir guldet verkligen inte till sand när Petter intar scenen för första gången i Växjö.


QUEER-QUIZ

Fredag 10 maj kl: 18.15
Scenkonstbaren, Ringsberg

På fredagen bjuds det in till ett fullspäckat program med fri entré i sången och dansens tecken som inleds i Scenkonstbaren med ett queer-quiz. Vad står HBTQ för? Vem leder Drag Race Sverige? Vilken månad är den internationella Pridemånaden? Och hur många färger finns det egentligen i Prideflaggan? Kom på ett queer-quiz där delar av Regionteaterns ensemble bjuder på både underhållning och checkar deltagarnas queera kunskaper.


BABA KARAM – GENOM JAMILEH OCH KHORDADIAN

Med Dansgruppen F.U.L

Fredag 10 maj kl: 20.00
Innergården, Ringsberg

En färgsprakande och lekfull show som ger alla möjlighet att dansa för och med varandra. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition när tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam.

Föreställningen rör sig mellan hemmafest och nattklubb, samtidigt som den tar plats i det offentliga rummet. Med inspiration från iranska familjefester (mehmooni) och inskickade dansfilmer från hemmadansare runt om i världen har konstgruppen Ful gjort en hyllning till dansens kraft att möjliggöra förbjudna begär och identiteter.  Verket är också en hyllning till de två tongivande amerikansk-iranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian. Som har inspirerat miljontals människor världen över att dansa Baba Karam, och förskjutit gränsen för vad dans kan göra och betyda för människor.

Arrangeras i samarbete med Riksteatern Växjö


QUEER-KARAOKE

Fredag 10 maj kl. 21:30
Scenkonstbaren, Ringsberg

Med mikrofonen som vapendragare och publiken som backup avslutas kvällen med Queer Karaoke i Scenkonstbaren. Denna kväll tar vi fram våra allra glittrigaste och glamourösaste kostymer ur teatergarderoben och bjuder in till Växjös kanske bäst klädda interaktiva sing-a-long upplevelse någonsin. Pride Up!