Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Barn & Unga

Det är väldigt mycket prat om hur vi ska ta hand om våra barn. Undvik socker, på med hjälmen, laga din egen pumpapuré… Vi tänker att det är minst lika viktigt att skicka med våra barn ett öppet sinne och verktyg för uttryck och känslor. Det är därför vi är så stolta över vårt program för barn och unga.

Efter Föris

Går det att tänka sig en bättre start på helgen än att träda in i sagornas förtrollande värld? Våra skådespelare förvandlar sagostunden till ett riktigt äventyr och varje gång presenteras en ny, rolig och spännande saga med hjälp av skådespelarmagi. Du och ditt barn får också en mellanmålspåse med något smaskigt! Och ja- vi får prassla och smaska även när sagan har börjat.

Läs mer här

Hör så tyst det är

Hur låter ett sandkorn som faller mot ett fat? Är rörelsen över en matta kanske en rytm att dansa till? Hör så tyst det är en interaktiv upplevelse, skapad av scenkonstkollektivet Nyxxx, där publiken och skådespelare tillsammans skapar en berättande konsert utifrån ljudande scenografi. Med hjälp av hörlurar, datorer, mikrofoner, effekter och annan modern musikutrustning utforskar vi vad som hörs och inte hörs.

Läs mer här
Dumma teckning

Dumma teckning

Mint vill rita lika fint som storasyster. Men det är svårt. Allt blir bara fel. Allt blir bara fult. Och vem har egentligen sagt att hur man ska rita en katt? Vem har sagt att havet måste målas blått? Fritt efter Johanna Thydells och Emma Adbåges fantastiska bilderbok Dumma teckning skapar Regionteatern Blekinge Kronoberg ett kolorerat drama för de minsta.

Läs mer här

Rundgång

Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum. Ett lågmält samspel mellan ljud, ljus och rörelse. I mitten av rummet tornar ett pyramidskelett upp sig. Konstruktionen är stabil men samtidigt mjuk och böjlig för bebisen att hålla sig i eller för att häva sig upp till stående.

Läs mer här