Barn & Unga

Vår viktigaste publik

Viktig information med anledning av coronaviruset

Regionteaterns styrelse har beslutat att ställa in vårens resterande publika verksamhet f r o m 20/3.


”Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att i möjligaste mån undvika fysisk kontakt och dans i skolan har idag lett till ett beslut av Regionteaterns styrelse att ställa in vår pedagogiska verksamhet i skolor för resten av vårterminen. Som offentlig kulturinstitution vill vi ta vårt ansvar i rådande situation och därmed inte aktivt bidra till ökad risk för smittspridning. I både dans och drama ingår det ofta fysiska kontakter och det är oundvikligt att inte röra sig nära varandra. Regionteaterns pedagogiska avdelning hälsar att de ser mycket fram emot att möta barn och ungdomar i alla åldrar igen när smittorisken är mindre! Vi längtar efter att ta nya tag i höst och vi finns givetvis här för er vid frågor och vidare tankar.”  

Det är väldigt mycket prat om hur vi ska ta hand om våra barn. Undvik socker, på med hjälmen, laga din egen pumpapuré… Vi tänker att det är minst lika viktigt att skicka med våra barn ett öppet sinne och verktyg för uttryck och känslor. Det är därför vi är så stolta över vårt program för barn och unga. 

Vi stöttar och samarbetar med Aktiv Skola.

I husen för barn & unga

Kanske är det ändå roligast att kunna öppna upp vårt hus just för barn och unga. Vi är väldigt glada över att kunna presentera Efter Föris, där vi utvalda fredagar förvandlar Regionteaterns foajé i Växjö, Karlshamn och Ronneby till en magisk sagovärld. Varje fredag presenteras en ny berättelse av våra skådespelare eller dansare. Och under fyra lördagar i november kör vi Scenlabbet – där barn och vuxna får kliva in i teaterns och dansens underbara värld för att prova på och utforska med hjälp av glädje, lust och våra dans- och dramapedagoger.


Till kalendariet

Kommande Evenemang

Ta del av våra nyheter: