Scenkonst för Barn & Unga

Den viktigaste publiken för oss på Regionteatern är allas våra barn och unga! Därför gör vi scenkonst som tar deras verklighet och frågor på fullaste allvar.

Alla barn och unga har rätt att delta i det konstnärliga och kulturella livet, oberoende av bostadsort, bakgrund och socioekonomiska sammanhang. Vårt mål är att nå ut till så många barn och unga i som möjligt. Allt för att vi verkligen tror på att konst hjälper till med att utveckla oss som människor, vilket är viktigt för att vi skall förstå varandra och kunna bygga ett samhälle tillsammans.

Vi menar att det är en viktig del av barnens utbildning att få möta konst i skolan  – då konsten stärker våra empatiska förmågor och bidrar till att utveckla ett kritiskt tänkande.

Föreställningar för Barn & Unga

Här hittar du information om våra föreställningar för barn & unga.

Läs mer

Lärarmaterial

Varje föreställning bygger på speciella frågeställningar och en särskild tematik. Våra lärarhandledningar hjälper dig som lärare/pedagog att förbereda dig och fördjupa dig ytterligare i föreställningens tematik och få tips på både övningar, artiklar och övrigt textmaterial – som ni kan arbeta vidare med tillsammans.

Läs mer här

Kulturombud

Om du arbetar inom skolan kan du bli kulturombud hos Regionteatern Blekinge Kronoberg. Som kulturombud får du information om våra uppsättningar och kan i god tid förhandsboka biljetter till dina elever. Du blir inbjuden till lärarvisning under föreställningens repetitionstid innan premiär och får där se föreställningen samt få en inblick i tankar bakom lärarmaterial och process.

Läs mer här