Eli Frankel utsedd till ny konstnärlig ledare för Regionteatern Blekinge Kronoberg

Regionteatern Blekinge Kronoberg har utsett Eli Frankel till sin nya konstnärliga ledare. Frankel, som har en bred bakgrund inom skådespeleri, musik och dramaturgi, har arbetat på teaterinstitutioner och som frilansare i Sverige, Danmark och Tyskland. Hans konstnärliga arbete sträcker sig över flera discipliner, och han har studerat internationell scenkonst samt utvecklat forskningsfrågor för konstnärliga samtal och skådespelarens inre komposition.

Frankel kommer att fokusera på scenkonst för barn och unga samt frågor inom scenkonstområdet som berör de regioner där Regionteatern verkar. Som konstnärlig ledare siktar han på att utveckla och leda scenkonstverksamheten samt stärka relationen mellan scenkonst och publik.

”Vi är mycket glada över att ha funnit rätt person för rollen som konstnärlig ledare. Eli Frankels erfarenhet och vision kommer att bidra till att vidareutveckla verksamheten på ett ännu bredare plan,” säger Niklas Borefors, VD för Regionteatern Blekinge Kronoberg. ”Vi ser fram emot att välkomna Eli på plats och ta del av hans idéer för att stärka scenkonstens ställning i regionen, särskilt för barn och unga.”

”Det känns fantastiskt kul att få förtroendet att bli konstnärlig ledare för Regionteatern Blekinge Kronoberg. Jag ser fram emot att få erbjuda nyskapande scenkonst och konstnärlig förnyelse på en plats där kulturen verkligen lever. Jag vill tillsammans med hela Regionteatern vara i dialog med människorna som idag växer upp och lever i Blekinge och Kronoberg. Det var där allt började för mig”

– Eli Frankel