Älskade Araby

Röster från en omtalad stadsdel

Under hösten pågår skapandet av Älskade Araby, vår nästa stora Medborgarscen-föreställning. Älskade Araby blir en livedokumentär om en del av vår stad, framför och berättad av Arabyborna själva. Araby är Växjö stads fjärde folkrikaste stadsdel. Stadsdelen är också ett av de områden som polisen valt att kalla för ”särskilt utsatt område”. Med det menas ett område med så mycket problem att det krävs insatser från alla myndigheter då läget anses vara akut. Men vad anser de som bor där? I media beskrivs stadsdelen oftast med gängkriminalitet och utanförskap. Beskrivningen utifrån Arabybornas perspektiv målar ofta upp en helt annan bild.

Vi vill lyfta fram andra röster och berättelser från denna omtalade stadsdel. Hur påverkas min identitet av att bo på en plats som av så många anses vara negativ? Hur börjar jag se på mitt område när det blivit så hårt stigmatiserat? Och vad är det ingen annan ser? Vi vill berätta om människorna och om livet som pågår här, där bortom rubriker och katastroflarm. Föreställningen skapas tillsammans med Arabybor och den kommer att bli viktig, aktuell och angelägen. Välkomna att följa med i skapandeprocessen.

Är du intresserad av projektet, kontakta oss på info@regionteatern.se

Regionteatern stöttar Nattvandrarna. Läs mer om Nattvandrarna på nattvandrarna.se

Torsdag 10 oktober, 2019, 18:00

Regionteatern, Växjö
Start, 18:00,
Serveras
60 KR

10 oktober, 2019kl 18:00VäxjöRegionteaternKöp biljett
7 november, 2019kl 18:00VäxjöRegionteaternKöp biljett
28 november, 2019kl 18:00VäxjöRegionteaternKöp biljett

Jag ser fram emot att skapa en aktuell och viktig föreställning tillsammans med Arabyborna. Att få ge plats åt röster som inte alltid annars hörs, att få väcka nya tankar och ge nya perspektiv.
Det ska bli så spännande att få mötas, prata och skapa tillsammans.

Andreas Dahl, regissör