Cabaret Demokrati

En illusionist trollar bort vår välfärd. En annan jonglerar med barnkonventionen.
Se upp när Cabaret Demokrati tar plats på scen, i en tid där allt står på spel.

I dagens samhälle med krig, demonstrationer, kravaller och inskränkning av yttrandefrihet känns det viktigare än någonsin att unna sig en cabaret men även att reflektera över demokratins villkor. Varför inte göra det samtidigt?
Vi genomlyser demokratins grundvalar med inslag av sång- och dansnummer. Tre skådespelare svingar sig mellan FNs konventioner, vardags-medbestämmande och underhållning.

Biljetter och information

Visa fler tillfällen

Om Regissören

Anna Pettersson är regissör och teaterchef på Strindbergs Intima Teater i Stockholm samt doktorand inom konstnärlig forskning på Stockholms konstnärliga högskola. Hon har arbetat som skådespelare, regissör och teaterchef och kommer snart att disputera som doktorand inom konstnärlig forskning med sina frågeställningar om hur det är möjligt att skapa ett expanderat utrymme för skådespelarens arbete under repetitionsperioden. Anna har, som skådespelare, turnerat i Sverige med bl.a. Personkrets av Lars Norén och Titta en älg av Kristina Lugn och hon regisserade en av sina första uppsättningar För guds skull på Regionteatern Blekinge och Kronoberg 2008.

Regi, scenografi, kostym & manus

Anna Pettersson