Hon finns inte med på fotografiet

En familj. Fyra människor. Fyra perspektiv. Och någon som valt att inte vara med.

Vad händer när en familjemedlem väljer att avvika. Vad gör det med dom som blir kvar?
Och skulden. Vem bär den?

I denna täta, sorgliga och humoristiska pjäs undersöker dramatikern Paula Stenström Öhman hur uteslutning ur familjer påverkar oss.
I intervjuer med människor som både uteslutits och som valt att utesluta sig själva läggs ett pussel kring vad som händer i oss när vi bryter de familjestrukturer som byggts upp runtomkring oss. En föreställning om det svåraste och vackraste som finns, relationer.

Med föreställningen Hon finns inte med på fotografiet fortsätter Regionteatern att vända och vrida på familjetematiken, på bilderna och förväntningarna vi bär av begreppet familj, samtidigt som vi återvänder till det dokumentära spåret då manus utgår från verkliga vittnesmål som vävts samman till en berättelse om familj, minnen och längtan.

Biljetter och information

Visa fler tillfällen

Föreställningen bygger på insamlade berättelser från människor som upplevt hur vänskapsband upplösts eller själva valt att ta avstånd från en vän eller släkting. Orsakerna till det kan vara många. Den är skriven av Paula Stenström Öhman, och för regissören Rasmus Lindgren har det varit något av ett drömprojekt att jobba med.- Hon är en av de mest prisbelönta dramatikerna Sverige har just nu. Hon är från början kriminolog, men har blivit regissör och författare. Föreställningen utgår från en dokumentär känsla, men det är full närvaro och nerv hela tiden så att publiken verkligen är med på en resa.

– Vi har gjort en föreställning som behöver sin publik, den kräver nyfikenhet och en empatisk blick. Den är också en hyllning till skådespelaren som en undersökande människoforskare.
Mötet med publiken är det viktigaste, menar Rasmus Lindgren, och han berättar att många som sett den då den spelades förra året känt igen sig.
– Alla sitter liksom och är väldigt fängslade, och efter föreställningen kommer flera fram och vill prata. Det här känns ju som delar av mitt liv, säger de. Det här känner jag igen!

Texten är ett utdrag ur en artikel i Nöjesnytt skriven av Thomas Lissing

Manus

Paula Stenström Öhman

Regi

Rasmus Lindgren

Scenografi & Kostymdesign

Linda Wallgren

Mask

Hanna Elwe

Ljusdesign

Fredrik Nilsson

Ljuddesign

Robin Auoja

Arrangemang

Johan Andersson

Dramaturg

Sofia Westerlund

Förlag

Columbine Teaterförlag

Produktion

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Videoklipp

Pressbilder

citat

I den lilla enaktarens form genomlyses en familjeberättelse ur olika perspektiv. Rasmus Lindgren har lett en ensemble i en ljuvligt välspelad turnéföreställning om att avvika från, alternativt uteslutas ur en familj.

Anna Hedelius, SVT Kultur

Du kanske också gillar

Scenlabbet

Nästa tillfälle: 27 april, 2024, Ringsberg, Växjö

Bästa starten på helgen! Vi låter dig och ditt barn, från fyra år, få vara kreativa och utforska scenkonstens värld ...

Du kanske också gillar

Nederlaget

Nästa tillfälle: 27 april, 2024, Ringsberg, Växjö

Föreställningen som vänder blicken (och kroppen) mot gruppen: Att vara en i gänget, att tillhöra ett lag och “ta en ...

Du kanske också gillar

Kurt Quo Vadis?

Nästa tillfälle: 27 april, 2024, Ringsberg, Växjö

En lekfull föreställning om önskan att bli sedd Kurt känner sig misslyckad. Ingen är mer misslyckad än han, tycker Kurt. ...

Du kanske också gillar

Handbok För Husmödrar

Nästa tillfälle: 19 april, 2024, Reginateatern, Uppsala

Med det svenska folkhemmet som fond 1955. Ester är 19 år, har gift sig och fått flytta in i ett ...

Du kanske också gillar

ES-dagar

Nästa tillfälle: 14 maj, 2024, Ringsberg, Växjö

Kom och se framtidens scenkonstnärer under Es-dagarna! Med alla fem inriktningar från Estetiska programmet på Katedralskolan erbjuder Es-dagarna en mångfald ...