Heads in a landscape

Två personer, ansikte mot ansikte. Föreställ dig alla följder det mest okomplicerade av möten skulle kunna få, alla känslor som kan rymmas i just den stunden. I Kit Browns dansföreställning Heads in a landscape utforskar Dans Spira Extended det outgrundliga i att vara människa.

I Heads in a landscape har koreografen Kit Brown (Skånes Dansteater) inspirerats av de oändliga möjligheter som finns i varje mänskligt möte. Genom små scener skymtar ett lika laddat som gåtfullt landskap. Ett rum av interaktion och förundran, där dansarna trevandes byter erfarenheter med varandra. Är det möjligt att bli mer människa, mer hel, bara genom att tillbringa tid i någon annans mänsklighet?

Föreställningen är skapad för Dans Spira Extended, en ensemble med nyutexaminerade dansare som utgår från Kulturhuset Spira i Jönköping.

Genomförs med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa samt Kulturrådet, Värnamo, Habo och Gislaveds Kommun.

 

Turnéplan

7 september Gislaved
8 september Gislaved
14 september Teater Halland
23 september Karlshamn
4 oktober Värnamo
5 oktober Växjö
6 oktober Kulturhuset Spira

Biljetter och information

DANS SPIRA EXTENDED

Dans Spira Extended är en språngbräda för karriärer som just har börjat och låter nyutexaminerade dansare möta etablerade koreografer och olika scenrum. Projektet ska stärka såväl unga som gamla utövare i regionen och ge publiken en smak av ny talang medan den formas.

Dans Spira Extended är Spiras första egna ensemble med dansare sedan satsningarna Fuse (2006-2010) och Unga Fuse (2011). Projektet fick sin första ensemble 2022 och leds av Camilla Ekelöf, konstnärlig chef Dans, Kulturhuset Spira.

Dans Spira Extended bildades med hjälp av ett treårigt regionalt utvecklingsbidrag från Kulturrådet och med stöd av Värnamo Kommun. Projektet genomförs 2023 i samarbete med Värnamo kommun, Habo kommun och Gislaveds kommun.

Koreografi

Kit Brown

Kostym

Thomas Sjöstedt

Ljus

Andréas Jonasson

Dansare

Malva Sanner, Nanna Boholt Breitenstein Larsen, Silje Marlen Sulerud Wøhni Alicia Kerrolf Isabell Karlsson,

Repetitör

Isabell Karlsson

Praktikanter från Kungliga Svenska Balettskolan

Sanna Ribbing, Nora Thomasdotter

Foto

Lars Kroon

Videoklipp