Nederlaget

Föreställningen som vänder blicken (och kroppen) mot gruppen: Att vara en i gänget, att tillhöra ett lag och “ta en för laget”, att offra sig och att se det gemensamma målet.
Men också att vara lagets felande länk, att inte vilja tävla och inte offra sig för gruppen. Vad krävs för att ett lag ska lyckas? Vad förstör ett lag? När blir laget farligt och destruktivt och när kan det lyfta individen och kollektivet?

Nederlaget leker med idén om laget som en metafor för livet, samhället och världen. Varför är det till exempel så inne med teambuildare och coacher? Vad är magin med sportens retorik? Och varför använder vi ofta sporttermer när vi ska prata om stora avgörande frågor? Nederlaget är en härligt galen föreställning som synar laget från alla möjliga vinklar.

 

Rekommenderad från 12 år

Biljetter och information

Visa fler tillfällen

Möt Nadja Hjorton

Nadja Hjorton är en svensk regissör, koreograf och dansare baserad i Stockholm som har gjort ett antal självständiga verk och samarbeten genom åren. Senast aktuell med låg- och mellanstadieföreställningen ”Äta Djur” på Stadsteaterns barnscen. Nadja utgör även en del av gruppen Samlingen som arbetar med dans och koreografi i Sverige, med ett gemensamt  intresse för danshistoria. Samlingen har arbetat tillsammans med Cullberg på Dansmuseet i Stockholm.

Idé

Nadja Hjorton & Lisa Berkert Wallard

Regi & koreografi

Nadja Hjorton

Skapad av

Nadja Hjorton, Lisa Berkert Wallard, Ellen Söderhult, och ensemblen

Koreografassistent

Ellen Söderhult

Scenografi & kostym

Lisa Berkert Wallard

Dramaturg

Manda Stenström & Sofia Westerlund

Ljus

Ida Gustafsson

Mask

Hanna Elwe

Produktion

Regionteatern Blekinge Kronoberg & Regionteater Väst

Videoklipp

Pressbilder

Du kanske också gillar

Handbok För Husmödrar

Nästa tillfälle: 24 maj, 2024, Ringsberg, Växjö

Med det svenska folkhemmet som fond 1955. Ester är 19 år, har gift sig och fått flytta in i ett ...