Hissvägraren - Regionteatern
Kommande

Hissvägraren

av Bengt Ahlfors

Se Olof Bergström som den enstörige Hissvägraren som har levt hela livet i samma fastighet. Med glimten i ögat ger han oss den tragikomiska och dråpliga berättelsen om sitt liv.

Här finns kärleken till hunden Kafka som älskade rimmad poesi och som spelar en stor roll på mer än ett sätt. Den stora kärleken till prinsessan Diana, ett misslyckat besök på sexklubb och besök på okända människors begravningar. Och så klart hissen Enok, Kone läst i hisspegeln, den enda han numera kan prata med. Men ganska nyligen har slumpen gjort att han fått kontakt med en trevlig och märkligt bekant ung kvinna.

Bengt Ahlfors skrev Hissvägraren direkt för Lasse Pöysti 2007 och föreställningen blev en stor succé som gick i flera år på Lilla Teatern i Helsingfors. Pjäsen har också spelats på flera scener utomlands. 

Olof Bergström tillhör Regionteaterns fasta ensemble och han har setts i en mängd roller, nu senast i Stenjätten och dessförinnan i Brott och Straff och Varje Våg. 

Dag Norgård har regisserat över 100 föreställningar runt om i Sverige. På Regionteatern har han tidigare regisserat bl a Tolvskillingsoperan, och de uppskattade monologerna Ondskan och Luffarens dröm.

  • Medverkande
Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05

Medverkande

Olof Bergström
Skådespelare
Regissör
Dag Norgård